Bijzondere herinneringen

Zo, daar gaan we. We gaan live. Live met de nieuwe webshop van Bijzondere herinneringen.
Nou had ik al een webshop onder de naam it’s a mo! herinneringen, maar de naam dekte niet de lading en was vaak onderwerp van verwarring. Want wat is it’s a mo!?
Dus de naam gewijzigd en een nieuwe webshop gebouwd. Dat duurde langer als verwacht. Veel langer. Waarom?
Waarschijnlijk omdat ik er nog niet helemaal klaar voor was. Mijn hoofd zat te vol met allerlei worstelingen. Want wat wilde ik hier nou ook al weer eigenlijk mee?
Wat was mijn doel van Bijzondere herinneringen?

En met een kop thee in mijn handen, zat ik op de bank. Een beetje verdrietig omdat ik het ook niet precies wist. Wat dat wetende, zou ook betekenen dat ik weet wat ik met mijn leven wil. En potjandorie Mo, als je dat nu dan nog niet weet? Maar ik weet het wel, ben alleen bang om de sprong te wagen. Om er voor te gaan. Om weer los te laten, te onthechten en weer een nieuwe koers te varen. Terwijl ik zo goed weet waar ik blij van wordt.

Ik moest terug denken aan een paar jaar geleden. Een lieve tante die terminaal was. Mo zei ze, ik weet wel hoe ik mijn uitvaart wil, maar ik kan er niet zo goed over praten. Want iedereen wordt daar verdrietig van, ze willen het voor zich uit schuiven. Maar ik wil het zo graag vast leggen, want die dag moet worden zo als ik dat wil. Het is mijn leven, mijn afscheid.
Ik stapte in de auto en ging met haar zitten. We schreven haar uitvaart uit, zochten foto’s voor op haar rouwkaart, ik maakte haar rouwkaart waar ze bij zat, we bepaalden de muziek, we lieten ruimte voor haar naasten en alles stond op papier. Ze keek me aan en zei olijk: zo, nou kan ik weer verder met leven. Dit is van mijn schouders.

De kracht die ze me hiermee gaf biedt me nu nog steeds troost. En daarom weet ik zo zeker dat ik door ga met Bijzondere herinneringen. Een webshop vol producten die ook jou troost, kracht en liefde kunnen bieden. Mijn hoofd zit vol ideeën die nu nog niet helemaal zijn uitgewerkt. Maar dat wel op korte termijn zullen worden, want deze producten zullen jou of je dierbaren ook helpen om de moed te hebben om verder te gaan, om met trots terug te kijken op het leven en te genieten van de liefde om zich heen.

Dus daar gaan we, we gaan live, met de nieuwe webshop. Met deze mooie naam. Ik ben er trots op. Carpe diem, op het leven.

carpe diem, bijzondere herinneringen